کوتاه و مختصر درباره حبوبات

 

 

 

دستیار طب سنتی ایران خواص برخی از حبوبات را از نگاه طب سنتی تشریح کرد.حبوبات در طب سنتی دارای خواص بسیاری است که اگر آنها با مصلحات تهیه شود و به خوبی عمل آوری شود به بدن سود زیادی می‌رسانند. نخود: دارای طبیعت اول گرم و خشک است؛ نرم کننده شکم، مقوی حرارت غریزی، تقویت ریه و پشت، غذائیت زیاد دارد، تولید خون صالح می کند همچنین چاق کننده و تقویت کننده اشتها است و موجب تولید ریاح شده و نفاخ است.مصلح آن زیره و شوید است. آشامیدن آب بعد از خوردن نخود بی نهایت مضر است. لوبیا: لوبیای سرخ دارای طبیعت گرم و تر است و لوبیای سفید در گرمی و سردی معتدل است و چاق کننده بوده، نرم کننده سینه و ریه است. نفاخ و دیر هضم بوده و سبب تولید خلط غلیظ می‌شود. زیاده روی در مصرف آن باعث دیدن خواب‌های پریشان می‌شود.مصلح آن زیره، زنجبیل، آویشن، فلفل و پختن آن با گوشت نیز مصلح آن است.ماش: علی اصل دستیار طب سنتی ایران افزود: ماش دارای طبیعت سرد و مایل به خشکی است و مقشروپوست کنده آن معتدل در تری و خشکی است. همچنین غذائیت زیادی دارد، تولید کننده خلط صالح بوده و مسکن حرارت و تب است. از غذاهای مناسب تابستان و بهار و گرم مزاجان است. با اینکه طبیعت سرد دارد تحریک سودا نمی‌کند. برای لینت شکم بهتر است که مقشر(پوست کنده) آن را همراه روغن بادام شیرین طبخ مصرف شود. 

 

 

 

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی