- توضیحات
- :::
-
دسته: دانستنیها |
-
منتشر شده در پنج شنبه, 21 اسفند 1393 19:24 |
1. مصرف نمک را در رژیم غذاییتان، به 5/1 گرم در روز محدود کنید تا از فشارخون و سکته دور بمانید.
2. برچسبهای غذایی را بخوانید و محصولاتی را که دارای کمترین میزان سدیم هستند، انتخاب کنید.
3. خوراکیها، میوهها و سبزیهایی با رنگهای مختلف مصرف کنید تا انواع آنتیاکسیدانها را جذب کنید.
4. فیبر دریافتیتان را بالا ببرید و به حدود 35-25گرم برسانید. انواع میوهها، سبزیها، صیفیها و غلات سبوسدار، حاوی حجم بالایی از فیبر خوراکی هستند.
5. اگر به بیماری قلبی و تنگینفس و سختی بلع مبتلا هستید، در مصرف مایعات احتیاط کنید و کم بنوشید.
6. اگر چاق هستید، وزنتان را زیر نظر متخصص تغذیه پایین بیاورید تا نمایه توده بدنیتان بالای 22 نرود.
بین مغزهای مختلف، مغز بادام خام دارای بیشترین خاصیت برای حفظ سلامت قلب است. بیماران قلبی و افراد سالمی که میخواهند قلب سالمی داشته باشند میتوانند روزی 8-5 عدد مغز بادام خام مصرف کنند. این مغز حاوی اسیدهای چرب امگا3، ویتامین E، منیزیم، فیبر و چربیهای غیراشباع تکزنجیرهای و چندزنجیرهای است و بههمین دلیل هم میتواند با کنترل فشار و چربیخون، در بهبود عملکرد قلب تاثیرگذار باشد. یادتان باشد که گردو هم تمام خواص بادام را دارد و افزون بر آن، حاوی فولات نیز است.
گوشت ماهی، مخصوصا ماهیهای چربی مانند سالمون، قزلآلا، ساردین و کیلکا، سرشار از امگا3 است. میزان کلسترول موجود در ماهی بسیار کمتر از گوشت قرمز یا حتی مرغ است. از اینرو، گنجاندن حداقل 800-600 گرم گوشت ماهی در برنامه غذایی هفتگی میتواند باعث پیشگیری از افزایش کلسترول و چربی بد خون شود و با بالا بردن چربی خوب خون و انعطافپذیری عروق، خطر ابتلا به سکتهها و بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
هرچند مصرف انواع میوهها و سبزیهای تازه به افراد مبتلا به بیماریهای قلبی توصیه میشود اما محققان آمریکایی، تاکید بیشتری بر مصرف حداقل 3بار در هفته اسفناج برای افراد مبتلا به ناراحتیهای قلبی دارند. اسفناج، جزو سبزیهای برگ سبز تیره و حاوی مقادیر بالایی از لوتئین، ویتامینهای گروه B، فولات، منیزیم، پتاسیم، کلسیم و فیبر است که همگی این ریزمغذیها و آنتیاکسیدانها، نقشی اساسی در حفظ سلامت قلب و عروق بازی میکنند. البته کلم بروکلی هم جزو سبزیهای برگ سبز تیره و حاوی ویتامینهای E و C، فولات، کلسیم، پتاسیم و فیبر است و مصرف حداقل هفتهای یک تا دو وعده از آن هم به تمام افراد، ازجمله بیماران قلبی توصیه میشود.
لوبیاسیاه و قرمز حاوی مقادیر بالایی از ویتامینهای گروه B، نیاسین، فولات، منیزیم، اسیدهای چرب امگا3، کلسیم و فیبرهای محلول هستند و میتوانند با حفظ تعادل چربیخون در بدن، از قلب ما در برابر عوامل بیماریزا محافظت کنند. بههمین دلیل بهتمام افراد و آنهایی که سابقه بیماری قلبی دارند، توصیه میشود که لوبیاقرمز و سیاه را حداقل هفتهای 2 بار در رژیم غذاییشان بگنجانند.
تحقیقات نشان میدهند که انگور از پرفشاری خون پیشگیری نموده و به سلامت قلب و عروق کمک میکند. در این بررسی که در موسسه تحقیقاتی سلامت قلب در دانشگاه میشیگان انجام شد، انواع انگور سبز، قرمز و بنفش مورد مطالعه قرار گرفتند و مشخص شد که این میوه در پیشگیری از بیماریهای قلبی- عروقی نقش موثری ایفا میکند. برای انجام این تحقیق رژیم غذایی موش های آزمایشگاهی به مدت 18 هفته تحت کنترل قرار گرفت. نتایج نشان داد در موش هایی که روزانه انگور مصرف کرده بودند، فشارخون کاهش یافته و عملکرد سیستم قلبی- عروقی با بهبود قابل ملاحظهای همراه بوده است. این اثر به ترکیباتی موسوم به فلاونوئید که به وفور در انگور و سایر میوه ها و سبزیجات یافت میشود، نسبت داده شده است. علاوه بر میوهها و سبزیجات، کاکائو، قهوه و چای سبز نیز حاوی فلاونوئیدها میباشند. پرفشاری خون که یکی از بیماریهای شایع و کشنده در عصر حاضر است، به فشارخون بالاتر از 14 بر روی 9 اطلاق میشود.
اضافه کردن نظر