- توضیحات
- :::
-
دسته: دانستنیها |
-
منتشر شده در پنج شنبه, 21 اسفند 1393 19:25 |
سنگ کیسه صفرا ته مانده سخت شده مایعات دستگاه گوارش است که می توان با رعایت یک رژیم غذایی مملو از فیبرهای محلول در آب و مصرف نکردن غذاهای چرب از تشکیل آن پیشگیری کرد. به گزارش پایگاه اینترنتی هلث، کیسه صفرا اندامی کوچک و گلابی شکل در سمت راست شکم و زیر کبد است. کیسه صفرا حاوی مایعی گوارشی بوده که به آن صفرا، زرداب یا زهره گفته میشود که کیسه صفرا آن را به روده کوچک ترشح میکند.سنگهای کیسه صفرا در اندازه های مختلفی هستند و میتوانند به کوچکی یک شن یا به بزرگی یک توپ گلف باشند. سنگ کیسه صفرا می تواند مجاری صفرا را مسدود و سبب ایجاد درد، التهاب و عفونت شود.با وجود اینکه بسیاری از عوامل از جمله سن، وزن و نژاد می تواند در تشکیل سنگ های کیسه صفرا نقش داشته باشد اما میتوان با رعایت یک رژیم غذایی سالم مملو از فیبرهای محلول از تشکیل آن پیشگیری کرد.در این میان پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب نیز کمک کننده است. در این گزارش دستورالعمل های بهداشتی در خصوص پیشگیری طبیعی از تشکیل سنگ کیسه صفرا ذکر شده است.
افزایش مصرف روزانه میوه: بهترین میوه هایی که برای پیشگیری از ابتلا به سنگ کیسه صفرا باید مصرف کرد سیب، گلابی،گریپ فروت، لیمو و هندوانه است. این میوه ها فیبرهای بالایی دارند که می توانند به کاهش کلسترول و پیشگیری طبیعی از تشکیل سنگ کیسه صفرا کمک کنند.
مصرف سبزیجات آبدار: مصرف سبزیجات آبدار از دیگر راهکارهای پیشگیری طبیعی از ابتلا به سنگ کیسه صفرا است که در این میان می توان به هویج، کرفس، کنگر، چغندر و اسفناج اشاره کرد.کلم بروکلی، رازیانه، تربچه و شاه بلوط نیز از دیگر گیاهان آبداری هستند که می توانند کلسترول را کاهش و از تشکیل سنگ کیسه صفرا پیشگیری کنند.
جایگزین کردن روغن زیتون: روغن زیتون، روغن سالم تری تلقی می شود زیرا نسبت به سایر روغن ها چربی اشباع نشده بیشتری دارد. همچنین میزان چربی اشباع شده روغن زیتون از کره کمتر است.
مصرف بیشترغلات سبوس دار: مصرف بیشتر غلات سبوس دار نیز می تواند به کاهش کلسترول کمک کند. در این میان مصرف جو بیشتر از سایر غلات توصیه میشود اما با این حال مصرف گندم سبوس دار نیز به پیشگیری طبیعی از تشکیل سنگ کیسه صفرا کمک میکند.
افزودن سیر و ترب کوهی به غذا: افزودن رایحه بیشتر به غذا با سیر و ترب کوهی از دیگر راهکارهای پیشگیری از ابتلا به سنگ کیسه صفرا است زیرا سیر و ترب کوهی بهطور طبیعی موجب کاهش کلسترول میشوند.
نوشیدن زیاد آب در روز: روزانه مقدار زیادی آب بنوشید. آب بر اثر هیدارته شدن، اکسیژن آزاد و سموم را از بدن خارج می کند.
پرهیز از غذاهای تند و چرب: پرهیز از مصرف غذاهای تند و چرب نیز به پیشگیری از ابتلا به سنگ کیسه صفرا کمک می کند. تصور می شود که این غذاها موجب افزایش تولید صفرا شود که به التهاب منجر میشود.
پرهیز از گیاهان نشاسته دار: پرهیز از مصرف گیاهان نشاسته دار مانند ذرت و لوبیا نیز به پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه کمک می کند. این غذاها میتوانند به مرور زمان منجر به ایجاد سنگ کیسه صفرا شوند.
پرهیز از نوشابههای گازدار: مصرف مداوم نوشابههای گازدار می تواند سبب تشکیل سنگ کیسه صفرا شود.
ورزش منظم: ورزش منظم به کاهش کلسترول و حفظ گردش منظم جریان خون کمک می کند.شنا، پیاده روی، دوچرخه سواری از ورزش های استقامتی بهتر است.
کاهش استرس: کاهش استرس نیز به پیشگیری از ابتلا به سنگ کیسه صفرا کمک می کند. استرس را از روشهای مختلفی می توان کاهش داد. سرگرمی ها از بزرگترین عوامل کاهش استرس هستند. مدیتیشن و ماساژ نیز به کاهش استرس کمک می کند.
مصرف روزانه یک مکمل ویتامین
مصرف روزانه یک مکمل ویتامین نیز از دیگر راهکارهای پیشگیری طبیعی از تشکیل سنگ کیسه صفرا است؛ مصرف روزانه یک مکمل ویتامین میتواند به تقویت گردش خون و دستگاه گوارش کمک کند.
اضافه کردن نظر