خواص فوق‌العاده گوشت بوقلمون

بوقلمون كلسترول بد خون را كاهش مي‌دهد، آرامش و سرحالي ايجاد مي‌كند، از سرطان جلوگيري مي‌كند، ترشح هورمون تستوسترون را افزايش مي‌دهد، سيستم ايمني را تقويت مي‌كند. گوشت بوقلمون بدون پوست، بطور طبيعي چربي كمي دارد كه معادل 1 گرم چربي در هر 30 گرم گوشت است، لذا كساني كه داراي رژيم غذايي كم‏ چربي هستند، مي‌توانند از آن استفاده كنند. 150 گرم گوشت بوقلمون حدود نيمي از اسيد فوليك مورد نياز روزانه را تامين مي‌كند. همچنين منبع خوبي از پروتئين، سلنيوم، روي و پتاسيم و ويتامين‏هاي B1، B3، B6 و B12 و اسيد آمينه تريپتوفان است. بوقلمون كلسترول بد خون را كاهش مي‌دهد، آرامش و سرحالي ايجاد مي‌كند، از سرطان جلوگيري مي‌كند، ترشح هورمون تستوسترون را افزايش مي‌دهد، سيستم ايمني را تقويت مي‌كند. گوشت سفيد و بدون پوست بوقلمون، يك ماده غذايي با پروتئين بالا و چربي كم است. كساني كه بايد غذاهاي كم چرب بخورند، مي‌توانند از قسمت سفيد گوشت بوقلمون استفاده كنند. 

 
كاهش كلسترول بد خون
قسمت روشن‏تر گوشت بوقلمون كه بدون پوست باشد، داراي چربي، چربي اشباع و كلسترول كمتري از گوشت مرغ و گاو است. 
 
 
جلوگيري از سرطان
اسيد آمينه تريپتوفان براي فعاليت سلول‏هاي T لازم است. سلول‏هاي T يك نوع از سلول‏هاي سيستم ايمني بدن هستند كه سلول‏هاي سرطاني را از بين مي‏برند. در فقدان تريپتوفان، سلول‌های T فعال مي‏ميرند. 
 
 
ايجاد آرامش و سرحالي
ناقلين عصبي از اسيدهاي آمينه تشكيل مي‌شوند و ناقل عصبي به نام "سروتونين " از اسيد آمينه تريپتوفان تشكيل شده است. سروتونين باعث سرحالي و آرامش در بدن مي‌شود. لذا مصرف غذاهايي مثل بوقلمون باعث سرحالي مي‌شود.  
 
 
در يك بررسي، به 15 خانمي كه سابقه ابتلا به افسردگي داشتند، دو نوع تركيب اسيد آمينه‏‏اي دادند. يك نوع تركيب داراي اسيد آمينه تريپتوفان بود و ديگري آن را نداشت. بعد از مصرف تركيب بدون تريپتوفان، 10تا از اين خانم‏ها دچار علائم افسردگي موقتي، ولي قابل توجه شدند. ولي بعد از مصرف تركيب حاوي اسيد آمينه تريپتوفان هيچ نوع تغييري در روحيه و حالت رواني اين خانم‏ها مشاهده نشد. 
 
بهبود كم ‏خوابي
اسيد آمينه تريپتوفان نقش مهمي در خوابيدن دارد و باعث بهبود خواب در مبتلايان به بي‏خوابي مزمن مي‌شود. 
 
افزايش هورمون تستوسترون
پروتئين موجود در گوشت بوقلموني كه بطور طبيعي (بدون استفاده از مواد شيميايي و هورموني) پرورش داده شده است، ميزان هورمون تستوسترون را در بدن آقايان، در حد مطلوب نگه مي‏دارد. ولي هورمون‏هايي كه در پرورش بوقلمون‏هاي صنعتي استفاده مي‌شوند، توليد هورمون استروژن (هورمون زنانه) را افزايش و هورمون تستوترون را كاهش مي‌دهند. كمبود پروتئين در برنامه غذايي مردان مسّن، منجر به افزايش گلوبولين باند شده با هورمون جنسي و كاهش فعاليت هورمون تستوسترون مي‌شود. كاهش اثر تستوسترون باعث كاهش عملكرد جنسي و توده عضلاني و گلبول‏هاي قرمز خون مي‌شود و منجر به پوكي استخوان مي‏گردد. 
 
 
تقويت سيستم ايمني بدن
مدارك زيادي وجود دارد كه نشان مي‌دهد اسيدآمينه تريپتوفان، نقش اساسي در سيستم ايمني بدن به عهده دارد. يك مطالعه روي موش‏ها نشان داد كه متابوليت‏هاي تريپتوفان (مولكول‏هاي ناشي از تجزيه تريپتوفان در بدن) اثر داروهايي را دارند كه براي كاهش علائم بيماري ‌ام اس استفاده مي‌شوند. بيماري‌ ام اس يك نوع بيماري‏ مربوط به سيستم ايمني بدن است. 
 
 
گوشت بوقلمون داراي اسيد آمينه پورين است، لذا مبتلايان به نقرس بايد آن را به ميزان خيلي كم مصرف كنند. 
گوشت بوقلمون داراي مقدار كمي اگزالات است. لذا بيماران مبتلا به سنگ كليه اگزالاتي، خيلي كم بايد آن را بخورند. 
بوقلمون‏‌هايي كه بطور طبيعي و ارگانيك پرورش داده مي‌شوند، هيچ نوع هورمون و آنتي بيوتيكي در بدن خود ندارند. 
تقريبا تمامي چربي بوقلمون در پوست آن موجود است. همچنين گوشت تيره رنگ آن چربي بيشتري از گوشت روشن‏تر (سفيد) آن دارد. لذا قبل از پختن گوشت بوقلمون، تمامي پوست آن را جدا كنيد. همچنين افراد مبتلا به چربي خون بالا بهتر است از گوشت روشن‏تر آن استفاده كنند.

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی