حیات غرب -عضو موسسه طب اسلامي و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران بر لزوم پرهيز از مصرف غذاهاي مختلف در يك وعده غذايي اشاره كرد و افزود: از چيدن سفرههاي رنگين پرهيز كنيد و فقط يك نوع غذا بخوريد؛ چرا كه تنوع در مصرف غذا با چيدن سفرههاي رنگين به كبد و معده شما آسيب ميرساند. اشرفالدين گوشهگير در همايش هفته سلامت در ساوه به دستورهاي عمومي تغذيه اشاره كرد و افزود: انسان تا وقتي كه گرسنه نشده نبايد غذا بخورد. وي بيان كرد: گفته ميشود كه انسان بايد در شبانهروز هفت تا 10 ليوان آب بخورد اما، در طب سنتي اين موضوع مورد قبول نيست و طب سنتي ميگويد تا زماني كه تشنه نشدهايد آب نخوريد. اين عضو موسسه طب اسلامي، فساد غذا در اثر پرخوري را مورد تاكيد قرار داد و افزود: بر اثر پرخوري و رساندن مواد غذايي بيشتر از حالت معمول به بدن، شاهد فساد غذايي در معده ميشويم كه براي سلامتي مضر است. به گفته وي بايد پس از ناهار به مدت نيم تا يك ساعت استراحت كوتاه كرد و چرت زد كه به هضم غذا كمك كرده و مانع از بروز بيماريهاي معده ميشود. وي افزود: عدم مصرف آب نيم ساعت قبل از غذا و يك تا دو ساعت بعد از غذا از ديگر توصيههاي عمومي تغذيه است كه به سلامتي بدن كمك بسياري ميكند و در غير اين صورت در هضم غذا اختلال ايجاد ميشود. گوشهگير افزود: بعد از مصرف غذا بايد چند قدم پيادهروي كرد تا به وسيله تحرك، غذا در قعر معده قرار گيرد و به آسياب كردن آن كمك شود. اين متخصص طب سنتي به پرهيز از مداومت در خوردن يك نوع غذا نيز اشاره كرد و افزود: بدن به غذاهاي متنوع نياز دارد و بايد نيازهاي آن را تامين كرد. به گفته وي بايد در فصول مختلف نوع غذا را تغيير داد مثلا در تابستان از غذاهاي سرد و در زمستان از غذاهاي گرم استفاده كرد. اين متخصص طب سنتي در ادامه به شش اصل ضروري براي زندگي سالم اشاره كرد و افزود: آب و هوا، حركت و سكون، خواب و بيداري، خوردن و آشاميدن، استفراغ و احتباس و اعراض نفساني شش اصل ضروري براي زندگي سالم است. گوشهگير در پايان مقوله سلامت را نتيجه نگاه صحيح به جهان هستي و بهرهمندي درست از آن براي حفاظت از بدن تعريف كرد و طب سنتي را مبتني بر حكمت دانست كه در آن احوال بدن انسان شناخته ميشود.