تغييرات در رژيم غذايي، اگر پيگيري شود، ميتواند خطر بيشتر بيماريهاي قلبي را كاهش دهد. اگر چه پيروي از اين تغييرات
رژيم درماني در بيماري كرونر
كاهش چربي دريافتي به كمتر از 30% انرژي مصرفي، مصرف غلات كامل، ميوهجات، سبزيجات و غذاهاي غني از كربوهيدرات پيچيده. مواد غذايي غيرمجاز در اين بيماري: مغز، جگر، دل، زبان، كله پاچه، قسمتهاي چرب انواع گوشت قرمز، گوشت دنده، گوشت چرخ كرده پرچرب، سوسيس، كالباس، ماهي كنسرو شده در روغن، گوشت غاز و مرغابي، خاويار، شير و ماست پرچربي (بيش از 2%)، پنير محلي (تهيه شده از شير 4% چربي)، پنير خامهاي، پنيرهاي چرب، بستني، زرده تخممرغ، سسهاي حاوي زرده تخممرغ و كرم دار، روغنهاي حاوي چربي اشباع شده، كره، دنبه، روغن حيواني، روغن نارگيل، مارگارين، بيسكویيت، شيرينيجات خامه دار، دونات، شكلات، چيپس و غذاهاي سرخ كرده.
رژيم غذايي در بيمار قلبي مبتلا به ديابت
رژيم غذايي عاري از قندهاي تصفيه شده، عسل و شكر سفيد و قهوهاي باشد. رژيم غذايي بايد تا حدودي كم كربوهيدرات و كم چربي باشد. از مصرف چربيهاي اشباع و هيدروژنه شده و غذاهاي غني از كلسترول به طور كامل بايد خودداري شود. رژيم غذايي، غني از فيبر و محدوديت مصرف خشكبار و ميوههاي خشك باشد، پودر دانه شنبليله باعث كاهش قند خون ميشود.
محدوديت مصرف سديم:
در اكثر موارد مصرف 2 گرم سديم در روز توصيه ميشود. اما بيماران مبتلا به درجات متوسط تا شديد نارسايي احتقاني قلب، به محدوديت بيشتري نياز دارند: در مرحله اول محدوديت شديد سديم به ميزان ٥٠٠ ميليگرم در روز و با بهبود ادم به ١ گرم در روز و با توجه به روند بهبودي به ٣ گرم در روز ميرسد.
رژيم درماني در آريتمي
ماهيهاي چرب مانند ساردين، سالمون، تن ماهي ماكرو و غيره سه تا چهار بار در هفته مصرف شود. (اگر در آب نمك يا روغن كنسرو نشده باشند.) اين مواد غذايي از لحاظ منيزيم، پتاسيم، منگنز و كوآنزيم Q10 غني هستند. بايد از مصرف نوشيدنيهاي حاوي كافئين زياد، الكل و سيگار پرهيز شود.
رژيم غذايي در بيمار قلبي مبتلا به فشارخون
بسته بهشدت فشارخون، نمك مصرفي و تمام غذاهاي حاوي نمك بايد محدود يا كم شوند و بايد از مواد غذايي غني از چربيهاي اشباع هيدروژنه و كلسترول پرهيز شود. غذاهاي تصفيه شده و آماده، قهوه صاف شده و قهوه دم كرده براي فشارخون مضر هستند. رژيم غذايي بايد حاوي كربوهيدرات پيچيده و غني از فيبر و آنتي اكسيدانها باشند.
غذاهاي طبيعي مانند: پياز، سير، زنجبيل، ريحان، جعفري، كرفس، مارچوبه، سبوس گندم، مركبات و سبوس جو كاهشدهنده فشارخون هستند و تركيبات طبيعي مانند پكتين و دانههاي پسيليوم (حاوي فيبر محلول) نيز كاهشدهنده ي فشارخون هستند. فعاليت ورزشي منظم مانند پياده روي سريع و يوگا و آرامش نيز كمك به كاهش فشارخون ميكنند.
نكته
در كل در بيماران قلبي و عروقي مصرف غلات كامل، ميوهجات و سبزيجات، پروتئين نرمال، شير و لبنيات كم چرب، سير و پياز توصيه ميشود. راهنما يا رژيمهاي غذايي براي بيماريهاي قلبي مختلف در اين مطلب آورده شد اما اين مطالب ارائه شده تنها براي آگاهي كلي است و هر فرد بيمار، بايد بر پايه موقعيت خود، وزن، قد و عوارض بيماري مانند ديابت، فشار خون و... درمان شود. (به عنوان مثال رژيم غذايي براي بيمار قلبي با وزن ايده آل با رژيم غذايي فرد چاق متفاوت است.)