حیات غرب - پرهیز کردن و دوری از چربی های سالم، شیوه درستی برای کاهش وزن نیست. چربیِ خوراکی برای جذب مواد مغذی مهم مانند ویتامین های A، D، E و K ضروری است و همچنین به عنوان یک واحد سازنده برای غشای سلولی و تولید هورمونها در بدن لازم است.چربی های خاصی مانند امگا ۳ برای کاهش التهاب در بدن مهم هستند. خوردن چربیها به شما کمک میکند بعد از خوردن، احساس سیری بیشتری کنید که در نهایت به نفع روند کاهش وزنتان است؛ اما خوردن بیش از حد همین چربی های سالم هم میتواند بیشتر مضر باشد تا مفید، و مصرف بیش از حد آن هم مثل کمبود آن تأثیر منفی بر سلامت دارد. برای این که بیشترین بهره را ببرید، تعادل مناسبی را در مصرف چربی ها، کربوهیدراتها و پروتئین حفظ کنید. نه تنها کمیت مهم است بلکه کیفیت چربی خوراکی مصرفی تان هم اهمیت دارد.دستورالعملهای فعلی برای مصرف چربیها میگویند که باید ۲۰ تا ۳۵ درصد از کالری دریافتی تان از چربیها باشد. بیشتر چربی که مصرف میکنید هم باید از نوع چند غیراشباع یا تک غیراشباع بوده و تا حد امکان، از چربیهای ترانس پرهیز کنید.علائم زیر میتوانند بیانگر این باشند که بهاندازه کافی از چربی های سالم تغذیه نمیکنید. اگر نگران این هستید که مصرف چربی بر سلامتتان اثر بدی نگذارد، با پزشکتان مشورت کنید.
همیشه احساس سرما میکنید
به طور کلی کمبود وزن داشتن میتواند دمای بدن را پایین نگه دارد. اگر چربی سالم بهاندازه کافی در تغذیه تان نباشد، میتواند منجر به عدم تنظیم دما در بدنتان شده و در نتیجه همیشه احساس سرما کنید. دلیل دیگر این که همیشه سردتان است میتواند کم کاری تیروئید یا گردش خون ضعیف باشد. برای بررسی های بیشتر به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
خشکی و پوسته پوسته شدن پوست
چربی برای داشتن پوستی جوان و سالم لازم است. اگر بهاندازه کافی چربی دریافت نکنید، یکی از اولین عوارض آن میتواند آسیب به پوستتان باشد. اگر پوستتان خشک است و شوره میزند، ممکن است دلیلش مصرف ناکافی چربی سالم در تغذیه تان باشد.
عدم تمرکز و فرسودگی ذهنی
دلایل زیادی میتواند برای خستگی ذهن و اختلال تمرکز وجود داشته باشد که یکی از آنها کمبود چربی سالم در تغذیه است. به طور کلی اگر کسی انرژی کافی دریافت نکند از نظر ذهنی خسته بوده و به سختی میتواند تمرکزش را حفظ کند، چون اگر انرژی کافی وجود نداشته باشد تمرکز ذهنی هم دشوار است. کمبود امگا ۳ بر عملکرد ذهنی اثر میگذارد چون امگا ۳ واحد سازنده ی مغز و سیستم عصبی مرکزی است. برخی مطالعات نشان میدهند چربی های چند غیر اشباع نقش محافظت کننده دارند زیرا منبع امگا ۳ و امگا ۶ هستند و در برابر افت ادراک و حتی زوال عقل نقش دفاعی دارند.
کمبود ویتامین های محلول در چربی
کمبود شدید ویتامین های محلول در چربی از موارد نادر است و معمولا در کشورهای توسعه یافته دیده نمیشود. افرادی که سوء تغذیه دارند یا مصرف غذایشان را به شدت محدود کردهاند، ممکن است دچار کمبود ویتامین های محلول در چربی همراه با بسیاری از کمبودهای دیگر شوند.اما کمبودهای خفیف میتوانند ناشی از عدم دریافت کافی از این ویتامینها بوده یا بهخاطر مصرف ناکافی این چربیها برای جذب این مواد مغذی باشند.
پایین بودن HDL
رژیم های غذایی کم چرب، یعنی کمتر از ۲۰ درصد کالری، میتوانند ریسک افزایشتری گلیسرید و کاهش HDL را بالا ببرند. مصرف زیاد کربوهیدراتها به جای چربی های سالم خوراکی نیز میتواند موجب افزایشتری گلیسرید همراه با کاهش HDL شود. توصیه های پزشکی که سابق بر این وجود داشت توصیه میکرد برای کاهش خطر بیماری های قلبی و عروقی و چاقی، چربی کمتر و کربوهیدرات بیشتر مصرف شود. اما توصیه های امروزی میگویند به جای جایگزین کردن چربی با کربوهیدرات باید چربی های غیراشباع جایگزین چربی های اشباع شوند.دریافت ۳۵ درصد از کالری توسط چربیها ایده آل است به شرطی که این چربیها از منابع سالمی چون روغن زیتون، مغزها، دانهها و آووکادو باشند.