خرما سرشار از مواد مغذی

فواید خرما شامل بهبود یبوست، اختلالات روده، مشکلات قلبی، کم خونی، اختلال عملکرد جنسی، اسهال، سرطان شکم، و بسیاری شرایط دیگر است. مصرف خرما برای افزایش وزن نیز گزینه خوبی محسوب می‌شود. این ماده غذایی سرشار از ویتامین‌های مختلف، مواد معدنی و فیبر است. این میوه خوشمزه حاوی چربی، کلسیم، گوگرد، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس، و منیزیم است که همگی برای سلامت انسان مفید هستند. فواید چشمگیر خرما آن را به یکی از بهترین مواد تشکیل دهنده برای رشد عضلات مبدل کرده اند. مردم به روش‌های مختلف خرما را مصرف می‌کنند که از آن جمله می‌توان به ترکیب خمیر خرما با شیر، ماست یا همراه با نان یا کره که مزه این میوه را هر چه بهتر می‌سازند، اشاره کرد. مصرف خرما هم برای بزرگسالان و هم کودکان، به ویژه برای بهبود زخم یا بیماری، مفید است.بنابر نتایج یک بررسی پزشکی جدید، مفید واقع شدن مصرف خرما در پیشگیری از سرطان شکم تایید شده است. خرما در میان مسلمان محصولی محبوب است و آنها به طور معمول در ماه رمضان روزه خود را با خوردن خرما باز می‌کنند که این کار از پرخوری نیز جلوگیری می‌کند. هنگامی که بدن جذب مواد مغزی ارزشمند خرما را آغاز می‌کند، احساس گرسنگی فروکش می‌کند. مصرف خرما برای سیستم عصبی نیز می‌تواند بسیار سودمند باشد زیرا منبعی سرشار از پتاسیم است.خرما یکی از بهترین مواد غذایی با توانایی تنظیم فرایند گوارش است. این میوه شیرین می‌تواند طی نیم ساعت پس از مصرف سطوح انرژی را به طور قابل توجهی افزایش دهد. انجمن سرطان آمریکا دریافت ۲۰ تا ۳۵ گرم فیبر در روز را توصیه می‌کند که می‌توان از طریق خرما آن را تامین کرد. همچنین گفته می‌شود، مصرف روزانه یک دانه خرما می‌تواند به حفظ سلامت چشم‌ها در طول زندگی کمک کند. اثر خرما در محافظت از مشکل شب کوری شناخته شده است.

ارزش غذایی خرما

خرما منبع خوبی برای انواع مختلف ویتامین و مواد معدنی است. این میوه منبع خوب انرژی، قند، و فیبر است. مواد معدنی ضروری مانند کلسیم، آهن، فسفر، سدیم، پتاسیم، منیزیم، و روی در خرما یافت می‌شوند. همچنین خرما حاوی ویتامین‌های مختلف از قبیل تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، ویتامین A، و ویتامین K است.

فواید سلامت خرما

یبوست: خرما اغلب به عنوان یک ماده غذایی ملین دسته بندی می‌شود. بر همین اساس است که افراد مبتلا به یبوست به طور مکرر از آن مصرف می‌کنند. برای کسب بهترین نتیجه باید خرما را از یک شب پیش در آب خیس کنید و صبح روز بعد خرماهای خیس خورده را مصرف کنید. خرما حاوی سطوح بالایی از فیبر محلول است که برای بهبود اجابت مزاج و عبور راحت مواد غذایی در دستگاه گوارش ضروری بوده و می‌تواند نشانه‌های یبوست را تسکین دهد.

سلامت و قدرت استخوان: مقدار قابل توجه مواد معدنی موجود در خرما می‌تواند آن را به یک ابرماده غذایی برای تقویت استخوان‌ها و مبارزه با بیماری‌های دردناک و ناتوان کننده مانند پوکی استخوان مبدل کند. خرما حاوی سلنیم، منیزیم، مس، و منگنز است که همگی آنها برای رشد استخوان‌هایی سالم و قدرتمند به ویژه برای افراد مسن که استخوان‌ها به تدریج ضعیف می‌شوند نیاز هستند.

اختلالات روده: محتوای نیکوتین موجود در خرما برای درمان انواع مختلف اختلالات روده مفید است. مصرف مداوم خرما به جلوگیری از رشد ارگانیسم‌های پاتولوژیک کمک می‌کند و در نتیجه این محصول می‌تواند به تحریک رشد باکتری‌های مفید در روده کمک کند. از نظر مسائل گوارشی، خرما حاوی فیبرهای محلول و نامحلول و همچنین بسیاری اسیدهای آمینه سودمند است که می‌توانند گوارش بهتر غذا را موجب شده و آن را کارآمدتر سازند. این به معنای جذب بهتر مواد مغذی توسط دستگاه گوارش و وارد شدن آنها به بدن برای استفاده درست است.

کم‌خونی: خرما حاوی محتوای مواد معدنی بالا است که برای بسیاری شرایط سلامت مفید است اما سطوح قابل توجه آهن موجود در این میوه آن را به یک مکمل غذایی فوق العاده برای افرادی که از کم خونی رنج می‌برند، تبدیل می‌کند. سطح بالای آهن فقدان ذاتی آهن در بیماران مبتلا به کم خونی را کاهش داده، سطح انرژی و قدرت را افزایش می‌دهد، در شرایطی که احساس خستگی و سستی را نیز کاهش می‌دهد.

آلرژی‌ها: یکی از جنبه‌های جالب توجه خرما وجود گوگرد آلی در آن است. این عنصری بسیار رایج در مواد غذایی نیست اما فواید سلامت ارزشمندی دارد که از آن جمله می‌توان به کاهش واکنش‌های آلرژیک و آلرژی‌های فصلی اشاره کرد. خرما به واسطه محتوای گوگرد خود که وارد رژیم غذایی شما می‌شود، راه حلی عالی برای کاهش آثار آلرژی‌های فصلی است.

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی