دیپلماسی اسکیت در ایران


ساخت مستند اسکیت سواری در خیابان‌های تهران توسط یک مستندساز آلمانی، از نگاه رسانه‌های آمریکایی نوعی دیپلماسی ورزشی جلوه داده شده است.
اخیرا گروه مستندساز موسوم به «سفرهای تصویری» Visualtraveling که اقدام به تولید فیلم‌های مستند از اسکیت‌سواری در کشورهای آسیایی می‌کند، مستندی هم از اسکیت‌سواری در خیابان‌های تهران تهیه و منتشرکرده است.

سایت گلوبال تایمز در این باره نوشته است: رئیس این گروه مستندساز، پاتریک وارنر نام دارد که یک فیلم‌ساز آلمانی است. او تاکنون فیلم‌های مستندی از نحوه اقبال مردم به اسکیت سواری در کشورهایی چون کره شمالی، میانمار، بنگلادش، مغولستان، ازبکستان و افغانستان تولید کرده است.

وارنر علت ساخت مستند اسکیت‌سواری در تهران را دعوت یک گروه اسکیت سوار ایرانی اعلام کرده است.

بر اساس این گزارش، به علت تحریم‌ها، واردات وسایل اسکیت اروپایی و آمریکایی به ایران، دشوار است و به همین دلیل، ایرانی‌ها به ساخت خودجوش این وسایل در داخل کشور روی آورده‌اند که سطح پایین‌تری نسبت به نمونه‌های خارجی دارد.

به دنبال دعوت گروه ایرانی، وارنر از یک گروه هشت نفره اسکیت‌سواران بین‌المللی شامل سه نفر از آلمان، دو نفر از آمریکا، یک نفر از روسیه، یک نفر از انگلستان و یک نفر از بلژیک دعوت کرد تا برای اسکیت‌سواری به تهران سفر کنند.

آنطور که وارنر گفته، دولت ایران از اسکیت‌سواری دو آمریکایی در سطح شهر جلوگیری کرد اما سایر اعضای گروه توانستند برنامه اسکیت‌سواری در سطح تهران را اجرا کنند. میشائیل ماکروت اسکیت‌سوار آلمانی درباره این ماجرا گفته است: «ایرانی‌ها می‌خواستند به آمریکایی‌ها بگویند همانطور که شما به توریست‌های ایرانی در آمریکا سخت می‌گیرید، ما هم همانطور رفتار می‌کنیم.»

طبق این گزارش، فنون اسکیتی که این اسکیت‌سواران خارجی در سطح شهر تهران به نمایش می‌گذاشتند، مایه شگفتی ایرانی‌ها شده بود. اسکیت‌سواران ایرانی ابراز امیدواری کرده‌اند روزی شرایط اسکیت‌سواری در سطح شهرهای ایران، فراهم شود.

در پایان سفر، اسکیت‌سواران خارجی گفته‌اند که از تجهیزات سطح پایین اسکیت سواران ایرانی، تعجب کرده‌اند.

سایت گلوبال تایمز در تحلیل این فیلم نوشته است: آن چه که بیشتر از این فیلم مورد توجه قرار می‌گیرد، این است که نشان می‌دهد جوانان ایرانی همچون یک مردم منزوی که نیازمند بذل توجه و دلسوزی باشند، نیستند بلکه آنها هم شهروندانی از کل جامعه جهانی هستند که باید همچون دیگران مورد احترام قرار گیرند.

منبع: مشرق

 

 

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی