آغاز فعالیت سازمان مردم نهاد "دیده بان شفافیت و عدالت"


توکلی گفت: فرمان ۸ ماده ای امام خمینی(ره) و فرمان ۸ ماده ای مقام معظم رهبری هر دواز حقوق اجتماعی،اداری، اقتصادی و شهروندی افراد دفاع می‌کند که متاسفانه به اندازه‌ای که در حق آن بود مورد عمل قرار نگرفت و در واقع خیلی پایین‌تر از حد خود عمل شد .

وی افزود: فساد مثل هر موجود دیگری رشد می کند، فساد سیستمی به دو معناست، یکی به این معنا که دستگاه‌های ذی ربط مسئول مبارزه با فساد ، گاهی خودشان گرفتار فساد می شوند، و دیگر اینکه فاسدان در مجاری تصمیم‌گیری و فرایندهای قانونگذاری نفوذ می کنند و با تغییر قوانین ایین نامه‌ها و قانون قواعد بازی را به نفع خود تعریف می کنند، که این موضوع موجب توزیع نابرابر درآمد و سوء استفاده می شود و در واقع قانون نادرستی تدوین میشود که توانسته مشروعیت ظاهری پیدا کرده و فساد را تشدید نماید.

 

توکلی با بیان اینکه تجربیات موفق جهان به ما می گوید که مبارزه با فساد هنوز امکان پذیر است و باید به کمک سیستم شتافت، ادامه داد: در تجربیات موفق مالزی و سنگاپور که از جهت آلوده بودن فساد جزء اولین کشورها هستند و معمولا زیرنظر مقام اول کشور ستادی تشکیل شده است که خود موضوع را پیگیری می‌کند و از طریق نهادهای مردمی و مدنی کسانی هستند که در این کار فعال‌اند و درواقع NGOها که مورد اعتماد مردم قرار دارند کمک نظام و دولت خواهند بود.

گاهی به عنوان مدعی وارد میدان می شویم
وی افزود: ما در قوانین مواردی داریم که به نهادهای مردمی قدرت می‌بخشد به طور مثال طبق ماده ۶۶ آیین‌ دادرسی کیفری، نهادهای مردمی می توانند نسبت به جرائمی که واقع میشود، اعلام جرم کنند.
البته سالانه اسامی اینگونه سمن ها با چنین اختیاری مورد تایید رییس قوه قضاییه قرار می گیرد.
همچنین در ماده ۱۱ قانون سازمان بازرسی کل کشور آمده است که با بهره‌گیری از توان تشکل‌های مردمی و نهادهای غیردولتی، ماموریت ذاتی خود را پیش ببرد و حتی این سازمان با افراد و نهادی که مورد اعتماد باشد تفاهم نامه همکاری امضاء می کند.

بنابر این تمام تلاش خود را خواهیم کرد که از مسیر دستگاههای مسوول کار را پیگیری کنیم هر چند ممکن است گاهی خود نیز به عنوان مدعی وارد میدان شویم.

توکلی خاطرنشان کرد: تکیه گاه ما علاوه بر استفاده از قدرت قانون مبتنی بر اطلاعات و اعتماد مردمی است؛ شناخت مفاسد سیاسی، رشوه‌گیری و زورگویی و اینکه متوجه باشیم که چه قوانین ، بسترها و آیین‌نامه‌هایی فسادخیز هستند که در همه این موارد مردم می‌توانند به ما کمک کنند. در حال حاضر از وقتی که ما این کار را آغاز کرده‌ایم اطلاعات زیادی به ما رسیده است.

این نماینده مجلس تاکید کرد: ما معتقدیم باید از گرایش‌های حزبی و صنفی پرهیز کنیم .با اینکه ما افراد شناسنامه دار سیاسی هستیم ولی معتقدیم که نباید گرایش‌های جناحی را در این مبارزه دخالت دهیم. ما از افشاگری‌های غیرقانونی پرهیز می‌کنیم زیرا آبروی سازمان‌ها و افراد چه در بخش خصوصی و دولتی بسیار مهم است. ما باید از خبرهای غیر مستند پرهیز کرده و ازبرانگیختن احساسات هیجانی که مخل کار است، دوری کنیم.

وی با بیان اینکه "سمن" میخواهد به نظام جمهوری اسلامی و ملت شریف و حکومت ایران کمک کند که اعتماد و حاکمیت بین مردم تقویت شود، اظهار داشت:مبارزه با فساد قدرت برنامه ریزی را بالا برده و موجب افزایش مشروعیت نظام می شود.
همه این موارد فضایی می‌طلبد تا با فراهم شدن امکان رشد و پیشرفت آبروی ایران تقویت شود.

توکلی خاطرنشان کرد: رسانه ها می توانند در کسب انتقال اطلاعاتی که مردم در اختیارشان قرار می دهند به ما کمک کنند هم چنین در تغییر مصادیق فساد و در تغییر کشف ساختارهای فساد انگیز و قانون و مقرراتی که خود فساد آور هستند می توانند به ما کمک کنند.

بیشتر در دو حوزه پولی -بانکی و واگذاریها متمرکز خواهیم شد
همچنین در ادامه محمدحسین حسین زاده بحرینی نماینده مردم مشهد و عضو هیات موسس دیده بان شفافیت و عدالت" اظهار داشت: همانطور که آقای توکلی عنوان کردند، این جلسه منشاء خیر و برکت برای مردم عزیز کشورمان و مسیر جدیدی برای فعالان مقابله با فساد است.

وی ادامه داد: در مقدمه باید چند نکته را مطرح کنم که بحث مبارزه با فساد نه اختصاص به زمان حاضر و نه اختصاص به کشور ما دارد، بلکه مطالعات تجربی فراوانی در دنیا انجام شده است که رابطه منفی و معناداری میان فساد در یک کشور و توسعه و رشد برقرار است.

یعنی هر چقدر که جامعه‌ای دارای عوامل فساد انگیز بیشتری باشد و در آن جامعه برای مقابله با فساد کمتر برنامه ریزی شده باشد، رشد اقتصادی در آن کشور به کندی مواجه می شود که به تعبیر اقتصاد دانان این موضوع یک فکت اساسی محسوب می شود.

این نماینده مردم مشهد افزود: به همین جهت در برخی از کشورها موسسات فراملی تلاش کردند تا مدل‌ها و شاخص‌هایی را برای شناسایی فساد در کشورها طراحی کرده تا اقتصاد و فساد در جوامع خود را پایش کنند. زمانی که فساد در جامعه ای گسترش پیدا می‌کند اعتماد مردم به دولت و حکومت کاهش پیدا کرده که موجب کاهش شاخص رشد و توسعه در کشور می شود.
حسین‌زاده بحرینی خاطرنشان کرد: در ی تحقیقی که از سوی بانک جهانی صورت گرفته است، نشان داده شده که اصحاب کسب و کار در ایران، یعنی در همه بخش‌های غیر دولتی نگاهشان به دولت به مثابه یک پشتیبان نیست و حتی یک عامل و کارگزار بی طرف نیست و در واقع دولت را رقیب خودشان تلقی می کنند و دولت را به عنوان عامل "امنیت‌زدا "تلقی می کنند نه "امنیت زا" که نشان می دهد گسترش فساد در دستگاه های دولتی و خارج از دولت ممکن است فضا را به جایی برساند که اعتماد به حکومت کاهش پیدا کند.
نماینده مردم مشهد افزود:با توجه به فساد زیاد و تختلفات رخ داده در حوزه پولی و بانکی و حتی واگذاریهای نجام شده در این دو حوزه بیشتر متمرکز خواهیم شد.

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی