ضرورت انسجام تشکل‌های مردم‌نهاد و نشاط فرهنگی و اجتماعی در دوران جنگ

حیات غرب - نقش تشکل‌های مردم‌نهاد، گروه‌های فرهنگی و هنری در تولید محتوا و رویدادهای امیدبخش و حماسی، بسیار مهم است و می‌تواند به افزایش حس امیدواری و نشاط در جامعه کمک کند. مشارکت این گروه‌ها، به دلیل تنوع دیدگاه‌ها و رویکردها، منجر به تولید محتوای کیفی و چندصدایی می‌شود، به شرطی که بستر مناسب برای فعالیت آنها فراهم شود.

لازم به گفتن نیست که در شرایط کنونی که جامعه نیازمند بازسازی امید و نشاط است، نقش سازمان‌های مردم‌نهاد، گروه‌های فرهنگی و هنری در تولید محتوا، اثر و رویدادهای اثرگذار، بسیار حیاتی به نظر می‌رسد. این تشکل‌ها با تکیه بر پتانسیل‌های مردمی و توانایی‌های هنری و فرهنگی خود، می‌توانند با تولید محتواهای امیدبخش، خلاقانه و متناسب با نیازهای جامعه، نقش مهمی در تقویت حس آرامش، امیدواری و افزایش شور حماسی در میان مردم ایفا کنند.

بدیهی است که مشارکت گروه‌های مختلف با پیشینه‌ها و دیدگاه‌های متفاوت، منجر به تولید محتوای متنوع‌تر و غنی‌تر خواهد شد. این تنوع در دیدگاه‌ها و رویکردها، باعث می‌شود تا محتواها از زوایای مختلف در دوران جنگ به مسائل پرداخته و مخاطبان بیشتری را با توجه به زاویه دید و حتی گرایش آنها جذب کنند. وقتی گروه‌های مختلف با هم همکاری می‌کنند، از تجربیات و تخصص‌های یکدیگر بهره می‌برند و در نتیجه محتوایی با کیفیت بالاتر تولید می‌شود تا آرامش روانی در شرایط بحرانی جنگ را با دید چند وجهی کنترل کنند و بسته‌های اجتماعی حقیقی را برای مدیریت بحران بسازند. این مسئله به ویژه در حوزه فرهنگ و هنر که نیازمند خلاقیت و نوآوری است، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند، چرا که هنر در بدترین شرایط روح لطیف را احاطه کرده و آرامش ذاتی ایجاد می‌کند.

فعالیت‌های مشترک تشکل‌های مردم‌نهاد و گروه‌های فرهنگی و هنری، حس تعلق و مشارکت را در میان اعضای این گروه‌ها و همچنین در میان مخاطبان تقویت می‌کند. این حس تعلق و مشارکت، در شرایط جنگی در نهایت به پویایی و فعال شدن بیشتر جامعه کمک خواهد کرد. تشکل‌های مردمی و گروه‌های فرهنگی و هنری، معمولاً فضایی برای بروز خلاقیت و نوآوری هستند. این فضاها می‌توانند با حمایت و پشتیبانی مناسب، به بستری برای شکوفایی استعدادها و تولید آثار هنری و فرهنگی ارزشمند تبدیل شوند و حتی در این شرایط یک فراخوان هنری عمومی برای جامعه حکم مسکن را داشته و آرامش اجتماعی به دنبال دارد. نقش محتواهایی که با موضوع امیدواری و حماسه تولید می‌شوند، می‌توانند نقش مهمی در تقویت روحیه ملی و حس وطن‌دوستی داشته باشند. این محتواها با به تصویر کشیدن نقاط قوت و دستاوردهای جامعه و همچنین با برجسته کردن ارزش‌های مشترک، می‌توانند حس افتخار و تعلق به سرزمین را در افراد تقویت کنند. حمایت‌های مالی و معنوی دولت و نهادهای مرتبط می‌توانند با حمایت‌های مالی و معنوی از این تشکل‌ها و گروه‌ها، به آنها در تولید محتوا و برگزاری رویدادها کمک کنند تا با جریان داشتن کارگاه‌ها و جشنواره‌های محلی خلق آثار زیبایی را در نقات مختلف کشور شاهد باشیم.

 

مجتبی گهستونی ؛ روزنامه‌نگار و فعال میراث‌فرهنگی 

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی